Construirea unei noi secții TBC

Print Email
     
 

Semnarea contractului privind proiectarea și construirea unei noi secții TBC

Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat astăzi, 27.09.2012, contractul privind proiectarea și construirea unei secții TBC, secție aparținând Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Imobilul va fi situat pe strada Stephan Ludwing Roth, în cartierul Grădiște.
 
Suprafața pe care se va întinde noua secție este de 8006 metri pătrați, astfel încât aceasta să îndeplinească toate condițiile pentru a fi autorizată și o clasificată.  Unitatea spitalicească va avea 112 paturi, din care 50, pentru pneumologie.
 
Contractantul are obligația să proiecteze lucrările în termen de 45 de zile de la data semnării contractului, urmând ca în termen de 36 de luni de la data aprobării proiectului tehnic să finalizeze construcția clădirii. Valoarea contractului este de 10231646,11 fără TVA, bani asigurați din fonduri proprii.
Județul Arad are o situație dificilă din punct de vedere a structurii patrimoniale, adică a ceea ce înseamnă proprietatea clădirilor. Cea mai importantă secție funcționează într-o clădire revendicată, retrocedată și la care am depășit cei 5 ani cât puteam să stăm acolo și ni s-a solicitat să o părăsim. Am găsit înțelegere și vom rămâne, dar nu avem altă soluție decât o investiție proprie a Consiliului Județean, pe un teren la limita municipiului, ocazie cu care vom scoate secția din oraș, așa cum prevăd normele europene”, a explicat Nicolae Ioțcu.
 
De la preluarea Spitalului Județean Arad, Consiliul Județean Arad a investit în domeniul medical aproximativ 7 milioane euro, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri atrase.