Extinderea Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

Print Email
     
 

Extinderea Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

 

            

Valoarea totală a lucrării ”Extindere, reabilitare, și modernizare  Unitate de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe Arad” este de 2.744 mii lei.

Prin execuția acestei lucrări se va reamenaja corpul existent în suprafață de 615 mp, se va realiza o supraetajare de 215 mp și o extindere de 230 mp astfel încât suprafața totală desfășurată a UPU-SMURD la finalizarea construcției va fi de 1.060 mp.

Necesitatea demarării unei astfel de lucrări a fost determinată de faptul că după unirea celor trei unități sanitare arădene (municipal, matern și județean) implicate în procesului de reorganizare în domeniul sănătății s-a desființat, potrivit prevederilor legale în vigoare, Compartimentul de Primire Urgențe existent în structura fostului spital municipal, astfel încât toată urgența este asigurată de Spitalul Clinic Județean de Urgență prin această unitate care funcționează la sediul central.

De asemenea potrivit prevederilor OUG nr.91 /26.10.2011 prin crearea la Arad a bazei aeriene pentru elicopterul SMURD, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este implicat în derularea intervențiilor medicale din întreaga zonă de Vest în care este necesară implicarea elicopterului medical, cu efecte asupra volumului de muncă desfășurat prin UPU- Arad .

Această extindere va asigura crearea de spații adecvate pentru reducerea timpilor de așteptare și desfășurarea actului medical de urgență eficient. Menționăm că studiul de fezabilitate necesar pentru demararea acestei lucrări a fost finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Arad .