Noi echipamente medicale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Print Email
     
 

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va primi echipamente pentru dotarea a trei secții, Unitate Primire Urgențe (UPU), Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și Cardiologie. Aceste dotări urmăresc creșterea calității actului medical în intervențiile de urgență. Cele mai importante aparate pe care le va primi Spitalul Clinic Județean de Urgență sunt un electrocardiograf, două seturi de resuscitare, două laringoscoape (UPU), 5 monitoare de supraveghere a stării pacientului și o stație centrală de monitorizare (ATI) cât și un monitor de supraveghere a stării pacientului (Cardiologie). 

„Modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad trebuie să se desfășoare pe toate palierele, ca infrastructură, aparatură medicală și resursă umană. Colaborarea cu Ministerul și cu instrumentele de finanțare internațională, prin care cele trei secții vitale ale Spitalului arădean au fost dotate cu aparatură, vin în completarea eforturilor administrației județene de a oferi arădenilor un act medical, competent profesional și performant”, a declarat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Aceste dotări sunt incluse în cadrul Proiectului „Reforma Sistemului Sanitar – faza a doua”, Componenta „Servicii Medicale de Urgență”. Proiectul este finanțat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Banca Europeană pentru Investiții (BEI).