C J Arad dorește amenajarea unui spațiu adecvat pentru mutarea secției de obstetrică și ginecologie

Print Email
     
 

 

Consiliul Județean Arad dorește amenajarea unui spațiu adecvat pentru mutarea secției de obstetrică și ginecologie din imobilul aflat în administrare în prezent, care urmează să fie retrocedat. Soluția optimă o reprezintă imobilul situat în Municipiul Arad, str. V. Babeș nr.11-13, care urmează să fie supus unui amplu proces de modernizare, prin executarea unor lucrări de reparații și consolidări, urmând ca după aceea să fie recompartimentat după cerințele impuse pentru noua destinație.


Pentru a putea demara lucrările, Consiliul Județean a anunța retragerea dreptului de administrare directă unor instituții care aveau sediu pe Victor Babeș, nr. 11-13: Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Arad, Instituția Prefectului, Consiliul Local Municipal Arad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Filiala Județeană a Societății Naționale de Cruce Roșie Română. Proiectul Consiliului Județean a fost supus votului și aprobat de consilierii județeni la ședința de vineri, 30 septembrie.


Din proiectul de modernizare a sistemului sanitar arădean face parte inclusiv această mutare. Clădirea fostului Spital Matern este revendicată și trebuia să găsim o soluție”, a precizat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.


Pentru eliberarea imobilului au fost trimise notificări de către Consiliul Județean Arad la instituțiile care au în administrare directă spații din imobil, acestea confirmând disponibilizarea spațiilor pe care le dețin în prezent.


Imobilul din str. V. Babeș nr. 11-13 va fi supus unor lucrări de reparații și consolidări, urmând ca după aceea să fie recompartimentat după cerințele impuse pentru noua destinație.


Excepție de la această mutare face lotul 2 de clădire, care rămâne în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.