Eficientizarea intervențiilor medicale de urgență în județul Arad

Print Email
     
 

Spitalele din cadrul Asociației Spitalelor din Județul Arad (Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Orășenesc Ineu, Spitalul Orășenesc Lipova, Spitalul de Psihiatrie Mocrea, Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș), au depus proiectul „Eficientizarea intervențiilor medicale de urgență în județul Arad”.


„Suntem conștienți că sistemul sanitar arădean are nevoie de sume importante pentru a fi reformat. Avem oportunitatea de a accesa bani europeni și vom profita de această oportunitate pentru a crește calitatea actului medical în județul nostru”, a afirmat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.


Acest proiect poate fi accesat în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității  Economice” 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară 3 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru sectoarele privat și public, Domeniul Major de Intervenție 2 - „Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice”, Operațiunea 4 „Susținerea implementării de soluții de e-sănătate și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, cât și valoarea totală a bugetului proiectului.


Valoarea totală a proiectului este de 7.333.790,00 lei. Cofinanțarea de 2 % din totalul cheltuielilor eligibile este suportată în întregime de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și este în sumă de 118.465,00 lei, iar TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile este de în valoare de 1.410.540,00 lei.