Lucrări de amploare la Secția de Îngrijiri Paleative de la Ghioroc

Print Email
     
 

        Secția de Îngrijiri Paliative de la Ghioroc, integrată în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a beneficiat recent de lucrări de modernizare. Investițiile în această secție, în valoare totală de 170.000 de lei, au fost făcute cu fonduri provenite din bugetul Consiliului Județean Arad.

„Pentru a aduce la standardele necesare imobilul în care funcționează noua secție spitalicească, a fost necesară executarea unor lucrări de modernizare, fondurile din care au fost finanțate aceste lucrări provenind integral din bugetul CJ Arad”, a declarat președintele CJ, Nicolae Ioțcu.


        Lucrările de reabilitare au prevăzut și reamenajarea și recompartimentarea clădirii conform normelor prevăzute pentru îngrijiri paliative, fiind prevăzute saloane de una sau două persoane. Totodată, s-a achiziționat și montat o instalație de monitorizare și supraveghere a bolnavilor, dar și o instalație de oxigen și de distribuție a acestuia la fiecare pat.


        Beneficiarii acestei noi secții a spitalului pot fi bolnavi cronici cu afecțiuni grave care provin din secții de oncologie, neurologie, cardiologie, gastroenterologie, pneumologie, bolnavi în faza terminală, inclusiv pacienți cu bilet de trimitere de la medicul  de familie.  De menționat este faptul că se pot acorda îngrijiri și bolnavilor care nu domiciliază pe raza județului Arad, dar sunt asigurați.

„Secția efectuează terapia durerii și a unor multiple simptome la pacienții cu cancer, a căror îngrijire este dificil de efectuat la domiciliu, Secția de Îngrijiri Paliative fiind una dintre puținele de acest profil din țară”, a mai precizat Nicolae Ioțcu.  


        De asemenea, secția de îngrijiri paliative de la Ghioroc, integrată în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad asigură continuarea îngrijirii pentru pacienții care au suferit recent accidente vasculare cerebrale după externarea acestora de pe secția de neurologie.

„Totodată secția dispune și de un serviciu de asistență socială care se implică în acordarea îngrijirilor după revenirea bolnavului la domiciliu, precum și cu internarea acestuia în alte instituții de ocrotire socială, în cazul persoanelor singure sau cu familii disfuncționale”, a declarat Claudiu Bărbătei, medic specialist medicină internă, coordonator Secție Îngrijiri Paliative.