Spitalul Clinic Județean de Urgență își menține categoria II de clasificare

Print Email
     
 

           Prin ordinul ministrului sănătății, Ritli Ladislau, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este în continuare clasificat ca unitate sanitară de categoria a II-a până la data de 31 decembrie 2012.

            „Era normal să primim un vot de încredere din partea Ministerului Sănătății. Menținerea gradului II de clasificare a Spitalului Clinic Județean de Urgență este o recunoaștere a implicării Consiliului Județean Arad în procesul de modernizare a spitalului prin investițiile demarate și achiziționarea de aparatură medicală. Suntem convinși că se observă o creștere a îmbunătățirii condițiilor din spital, atât pentru pacient, cât și pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea. Doresc să asigur cetățenii că vom continua investițiile demarate în cadrul spitalului, prin alocări de bani, atât pentru lucrări de modernizare și reabilitare, cât și pentru achiziționarea de aparatură medicală, astfel încât, în final, să avem condiții moderne de desfășurare a actului medical”, a declarat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliul Județean Arad.
  
            Este bine cunoscută lucrarea de izolare termică a clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care, pe lângă faptul că asigură o bună izolație din punct de vedere termic și fonic, oferă și un aspect civilizat, modern și estetic al imobilului.

            Parcul de panouri solare, la ora actuală cel mai mare parc din țară de panouri solare care deservește un spital, este o altă realizare a Consiliului Județean Arad, investiție care a condus la eliminarea cheltuielilor cu apa caldă, din sistemul centralizat de termoficare.

            Un alt proiect de investiții adoptat de Consiliului Județean Arad se referă la amenajarea incintei Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. În cadrul acestui proiect sunt prevăzute lucrări de sistematizare a circulației rutiere în curtea spitalului, prin crearea a două fluxuri de circulație, inclusiv parcări corespunzătoare, amenajarea parcului și extinderea intrării în Unitatea de Primiri Urgențe prin realizarea unei copertine. Se va asigura un traseu separat pentru ambulanțe, care să nu se intersecteze cu celelalte mașini. Se asigură, astfel, fluidizarea circulației și se evită blocajele la punctul de primire a cazurilor urgente. Dar, lucrările de extindere la intrarea în Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD prin construirea unei copertine care să asigure trei posturi de primiri, concomitent, sunt cea mai importantă parte a proiectului. De asemenea, se va amenaja un punct de aterizare pentru elicopterul SMURD, în incinta spitalului.

            La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, holul principal de intrare a fost complet refăcut. Lucrările au constat în dezafectarea chioșcului, a fostei recepții, recondiționarea și vopsirea pereților și a tavanului, schimbarea geamurilor și a ușii de intrare precum și montarea unui nou tip de pardoseală, un linoleum special din PVC, denumit tarchet. Astfel de lucrări de igienizare s-au efectuat și la coridorul care face legătura cu Unitatea de Primiri Urgențe și la holul de la lifturile spitalului, inclusiv montarea de tarchet. Se va continua modernizarea spitalului prin lucrări de reabilitare la coridoarele de acces de la subsol, etajele 1, 3, 4, 5 și 6, prin montarea de tarchet pe căile de acces, la fiecare nivel, schimbarea ușilor și a glasvandurilor de lemn (unde este cazul) cu tâmplărie termopan, la etajele 3, 4, 5, 6 inclusiv la scara de incendiu, reparații pereți, plafon și podea, precum și igienizarea coridoarelor (zugrăvit și vopsit).

            În prezent în cadrul blocului operator și secția de anestezie terapie intensivă se desfășoară lucrări de reparații capitale, modernizare și recompartimentare și stabilirea unor circuite funcționale. Aparatură actuală care se regăsește în aceste secții, este veche și nu corespunde din punct de vedere tehnologic, iar  demersurile inițiate de Consiliul Județean Arad de a achiziționa aparatură de ultimă generație vin ca o completare în susținerea și dezvoltarea sistemului de sănătate arădean.

            ,,Sunt convins că prin investițiile pe care le-am făcut în anul care a trecut precum și prin noi investiții demarate în 2012, se vor îmbunătăți permanent condițiile spitalicești inclusiv un act medical de calitate în Spitalul Clinic Județean de Urgență”, a mai precizat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.