Secția clinică A.T.I. II

Print Email
     
 

Activitatea secției ATI II

 

Secția ATI II este o secție pavilionară a SCJU Arad, situată în Pavilionul "B" la et. l, cu sediul pe strada P-ța Mihai Viteazu, nr. 7 – 8, localitatea Arad, telefon 0357407200 int. 1144.

 

Medicii secției ATI II:

Prof. Univ. Dr. Olariu Teodora – medic primar, șef secție

Dr. Oros Lili – medic primar

Dr. Nicolau Edy – medic primar

As. Univ. Dr. Nicolescu Amalia – medic specialist

 

Secția A.T.I. II are ca sferă de activitate tratamentul, monitorizarea și îngrijiri speciale și generale a bolnavului critic, precum și anesteziile pentru intervențiile chirurgicale care se desfășoară la sălile de operație. Scopul terapiei bolnavului în secția terapie intensivă se bazează pe susținerea și monitorizarea funcțiilor de vitale prin aplicarea ghidurilor și protocoalelor naționale și internaționale. Secția este confirmată clinică universitară cu două cadre universitare și dispune de dotare modernă, cu echipament specific: monitoare, ventilatoare automate, defibrilator, injectomate, analizatoare pentru electroliți și gaze sangvine, stație centrală de monitorizare pentru 7 monitoare și aparate de anestezie. Secția funcționează cu 15 paturi, saloane septice și aseptice saloane, prevăzute cu aer condiționat.

În paralel cu activitatea medicală se desfășoară activitate didactică și cercetare științifică în cadrul Facultății de Medicină, cât și postuniversitară de formare a tinerilor medici în cadrul programului de rezidențiat, precum și îndrumarea elevilor de la Școala Postliceală Sanitară în formarea lor ca asistenți medicali generaliști.

 

Serviciile prestate de medicii secției sunt: anestezie în chirurgie generală și laparoscopică, urologie, ORL și oftalmologie, anestezie pentru investigații invazive, terapia durerii precum și terapie intensivă acordată pacienților cu: urgențe medico-chirurgicale, disfuncții organice pacienți care necesită suport ventilator, pacienți stabili hemodinamic cu compromiterea schimburilor gazoase pulmonare și cu boală concomitentă cu potențial de agravare a insuficienței respiratorii. Asigură consulturile interdisciplinare și colaborează cu toate secțiile SCJUA. De asemenea tratează și pacienți în stare postoperatorie după chirurgie majoră care necesită monitorizarea funcției respiratorii, reechilibrare hidroelectrolitică, monitorizarea funcțiilor vitale, etc.