Secția clinică Medicina Muncii

Print Email
     
 
 

Secția Clinică Medicina Muncii funcționează în cadrul
Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad,
la sediul din Piața Mihai Viteazu nr. 7 - 8, Corp A, etaj I, având 25 paturi.

Personal medical

Medici:
Dr. Stelian Morariu, medic primar medicina muncii, medic șef secție, doctor în medicină, șef de lucrări cu integrare clinică
Dr. Must Alexandru, medic primar medicina muncii

 

Descrierea activității
 

Activitate diagnostică și curativă pentru pacienții cu suspiciune de boală profesională, pacienți cu boală profesională declarată, cu boli legate de profesie și boli asociate, conform legii, pacienți care provin din județul Arad și alte județe.
Internarea bolnavilor se face pe baza biletelor de trimitere emise de medicii de familie, medicii specialiști și medici de medicina muncii. În conformitate cu HG 955/2010, orice suspiciune de boală profesională se trimite spre clinica / secția Medicina Muncii de medicul care o depistează indiferent de specialitatea acestuia.
Urmărirea și supravegherea bolnavilor dispensarizați cu boală profesională se face prin Ambulatoriul integrat de medicina muncii.
Activitate didactică (stagii clinice) care se desfășoară cu studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș Arad și elevii Școlii Postliceale Sanitare.
Activitate didactică cu medicii rezidenți în specialitatea medicina muncii.
Activitatea Comisiei Județene de Pneumoconioze – de interpretare și codificare a radiografiilor pulmonare standard în cazul pacienților cu suspiciune de pneumoconioză și a celor cu pneumoconioze declarate.
Activitate științifică.

Secția Clinică Medicina Muncii a organizat la Arad
 

Conferința Națională de Medicina Muncii cu participare internațională (2003) 
Congresul Național de Medicina Muncii cu participare internațională (2010)
Participarea în cadrul Proiectului european COPD Audit 2011
 

Scurt istoric
 

Secția Medicina Muncii a luat ființă în anul 1981, în cadrul Spitalului Municipal Arad, prin strădania domnului dr. Liviu Moldovanu, doctor în medicină, ca o necesitate de acordare de servicii medicale în specialitatea medicina muncii, populației active a județului Arad.
Până în anul 2011 și-au adus aportul la activitatea medicală de specialitate în cadrul colectivului, doamna dr. Aurora Cojocaru și domnul dr. Ionel Horodnic.