Secția clinică Medicină Internă II

Print Email
     
 
 

Secția Clinică Medicină Internă II, cu sediul în Piața Mihai Viteazu
desfășoară activități medicale curative,
profilactice și de pregătire didactică în învățământul medical universitar și postliceal.

 

În relație contractuală cu CNAS efectuăm spitalizări continue pentru stabilirea diagnosticului și tratamentului unor afecțiuni medicale, în special a unor afecțiuni cu complexitate crescută sau risc vital crescut, care nu pot fi diagnosticate și tratate în ambulator. În cadrul secției se efectuează explorări paraclinice: EKG, ecografie abdominală, ecografie Duplex, ecografie Power – Doppler, puncții abdominale, pleurale, medulare, tomografii computerizate, etc.
Pacienții care nu impun spitalizare sunt evaluați mai ales prin spitalizări de zi și prin Ambulatorul de specialitate.
În Ambulatorul integrat se efectuează consultații de specialitate, monitorizarea unor pacienți cu afecțiuni cronice, analize biochimice și anumite explorări precum EKG, ecografie abdominală, puncții terapeutice și exploratorii, trimiteri pentru alte investigații performante.

Competențe specifice secției clinice de medicină internă: hipertensiunea arterială sindromul metabolic, ateroscleroza și complicațiile ei, boala cronică ischemică, sindromul de hepatosteatoză alcoolică și nonalcoolică, colici abdominale, ciroze hepatice, pancreatite, bronșite cronice, diagnosticul și tratamentul complicațiilor medicale la pacienții cu afecțiuni maligne.


În cadrul secției iși desfășoară activitatea

Prof. Univ. Dr. Zorila Corina, medic primar Medicină Internă, doctor în științe medicale, medic șef de secție, competență în ecografie nivel II și în managementul serviciilor de sănătate
Prof. Univ. Dr. Moș Liana, medic primar Medicină Internă, doctor în științe medicale, competență în ecografie nivel II, masterat în management sanitar
Dr. Wiener Adrian, medic primar Medicină Internă, asistent universitar, competență în ecografie
Dr. Pătrășcanu Daniel, medic primar Medicină Internă, competență în ecografie

Dr. Marian Ioan Alin, medic primar