Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I

este cea mai mare secție de terapie intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și este coordonată de către Șl.dr. Cristian NICOLESCU, medic primar ATI, șef lucrări Facultatea de Medicină UVVG Arad. Secția funcționează la etajul II al clădirii principale a spitalului  și asigură condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, îngrijirea perioperatorie și terapia durerii, precum și alte proceduri diagnostice și/sau terapeutice, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice.

Echipa medicală oferă suportul, indispensabil pacientului critic, pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor și / sau leziunilor acute de organ care amenință viața.

Activitatea medicală

Componenta cu paturi a Secției Clinice Anestezie și Terapie Intensivă I este destinată:

  • Supravegherii și tratamentului postoperator / postanestezic al pacienților cu evoluție normală;
  • Îngrijirii pacienților care necesită supraveghere continuă pentru riscul de dezechilibru al funcțiilor vitale;
  • Îngrijirii pacienților care necesită terapie intensivă mono sau pluriorganică (protezare respiratorie avansată, monitorizare invazivă, protezare mecanică circulatorie, terapie de substituție a funcției renale sau hepatice acut afectată, etc.);
  • Pacienților care necesită terapia durerii acute;
  • Pacienților în moarte cerebrală, potențiali donatori de organe.

Terapia intensivă

reprezintă nivelul cel mai ridicat de îngrijire dintr-o unitate sanitară cu paturi. Este partea distinctă din cadrul Componentei cu Paturi a secției ATI, destinată preluării, monitorizării, tratamentului și îngrijirii pacienților care prezintă deja sau sunt susceptibili de a dezvolta insuficiențe organice acute multiple: cardiocirculatorie, respiratorie, renală, etc, care amenință prognosticul vital. Pacienții îngrijiți în Terapie Intensivă necesită o îngrijire specializată: suport hemodinamic, suport ventilator, epurare extrarenală, etc.

Anestezia

este asigurată de către medicii secției și cuprinde toate tipurile de anestezie – de la cea generală până la blocurile nervoase centrale sau periferice. Aparatura existență în sălile de operație este una modernă și performantă, care permite efectuarea acestor tipuri de anestezie în condiții de siguranță.

Terapia intermediară / îngrijirea postoperatorie

reprezintă partea distinctă din cadrul Componentei cu Paturi a secției ATI, destinată pacienților care necesită îngrijire postoperatorie adecvată precum și acelora care necesită terapie intermediară.

  • Când este necesar să te prezinți la un consult cardiologic? Depistarea precoce a factorilor care ar putea duce la boala cardiovasculară.

  • Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

  • Sfaturi pentru sezonul rece, ambientul propice pentru apariția unor boli intercurente.

Echipa medicală a Secției Clinice Anestezie și Terapie Intensivă I

Sunați la (004) 0357 407 200 - int. 211, 185, 187

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Accesibilitate