Trei grupuri electrogene au fost recepționate și puse în funcțiune în cadrul proiectului ,,Consolidarea infrastructurii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în contextul creșterii gradului de securitate la incendiu” în valoare de 9,8 milioane de lei.
Proiectul a presupus montarea a trei grupuri electrogene, care deservesc secțiile din strada Andrenyi Karoly nr 2-4, Piața Mihai Viteazul nr 7-8, respectiv strada Stephan Ludwig Roth precum și modernizarea și extinderea rețelei de fluide medicale a SCJU Arad.

,,Cu ajutorul fondurilor europene am reușit să înlocuim grupurile electrogene vechi, care nu puteau asigura întreaga funcționalitate a spitalului atunci când se înregistrau întreruperi de energie electrică. Cele trei grupuri au capacitate diferită, în funcție de numărul de clădiri/spații deservite. Este un pas spre normalitate, deosebit de important, deoarece ne ajută să asigurăm bună desfășurare a activității medicale – mai ales în blocurile operatorii și în secțiile de terapie intensivă – în condiții de siguranță” a declarat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad