Bine ați venit la SCJUAR

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

a fost înființat în anul 1981 ca unitate medicală care să deservească populația județului Arad, în municipiu, la acea vreme existând, încă un spital public – Spitalul Clinic Municipal Arad – destinat populației municipiului.

În 2011, ca urmare a Hotărârii de Guvern nr. 359/2011 din 06.04.2011 a avut loc reorganizarea unităților medicale publice, cu paturi, de pe raza județului Arad, iar Spitalul Clinic Municipal Arad împreună cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Dr. Salvator Vuia” au devenit structuri ale Spitalului Clinic Județean de urgență Arad, cu un total de 54 de secții și compartimente și 1.322 de paturi.

Structura spitalului

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este subordonat Consiliului Județean Arad și se află în strânsă colaborare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, Primăria Municipiului Arad, cu Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” Arad precum și cu alte instituții și unități medicale de pe raza județului.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are în structura sa 54 de secții, compartimente, laboratoare și servicii medicale, fiind un spital pavilionar cu nouă adrese diferite dintre care opt în municipiu și una în județ (localitatea Ghioroc situată la 20 de km distanță de municipiu).

Cu un total de 1.322 de paturi, unitatea medicală oferă servicii de specialitate atât pacienților de pe raza județului Arad dar și din alte părți ale țării.

Unitatea Primire Urgențe

Unitatea de Primire Urgențe/SMURD asigură urgențele medico-chirurgicale și acordă asistență medicală de specialitate pentru cazurile grave din județ, care nu pot fi rezolvate la nivelul spitalelor publice locale sau private. Anual aproximativ 70.000 de pacienți, trec pragul Unității Primiri Urgențe Arad.

Tot la capitolul urgențe, un atu pentru noi îl reprezintă faptul că, prin Departamentul de Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, elicopterul SMURD care deservește zona de Vest a țării – Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin, este garat la Arad, iar în momentul în care situația o impune acesta intervine prompt, timpii de salvare a unei persoane de pe raza județului, dar nu numai, devenind mult mai buni.

În acest context demografic și social Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, preia și rezolvă cazurile din aproape toate specialitățile medicale, acoperind întreaga patologie de urgență a județului.

Câteva sfaturi și îndrumări

Lucrăm cu toții împreună pentru a ne ajuta pacienții prin recuperare, oferind cea mai bună îngrijire posibilă. Sfaturi clinice medicale de ultimă oră din domenii medicale de interes, știri COVID-19 și articole medicale.

 • Ginecologia și Obstetrica

  Multe persoane consideră obstetrica și ginecologia ca fiind aceeași specialitate, însă adevărul este total diferit.

 • Recuperarea activă a pacientului

  Mobilizarea precoce si stilul de viață sănătos, ca elemente principale de luptă împotriva durerii cronice.

 • Utilizarea măștilor

  Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare a răspândirii unor boli respiratorii inclusiv SARS-COV-2.

 • Un stil de viață sănătos

  O sănătate bună nu este ceva ce putem cumpăra. Cu toate acestea, poate fi un cont de economii extrem de valoros.

 • Igiena mâinilor

  Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

 • Conduita în autoizolare

  Fiecare în parte poate contribui prin comportamentul său la limitarea răspândirii coronavirusului.

Accesibilitate