Secția Clinică Pediatrie I

este una dintre cele mai vechi unități medicale din județ, fiind înființată în anul 1909 prin ordin de ministru, odată cu acordarea avizului de funcționare pentru Spitalul de Copii Arad.

Între anii 1914-1916 Spitalul de Copii a fost reamenajat după modelul Spitalului de Copii din Viena – Von Pirquet, iar patru ani mai târziu primește numele de Spitalul de Copii „Principele Mircea”, cu un total de 120 de paturi. După finalizarea și inaugurarea Spitalului Județean Arad, spitalul de copii a devenit secție a acestuia.

În prezent, Secția Clinică Pediatrie I este coordonată de către dr. Rujița CIUREA, medic primar pediatru și funcționează în sediul central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, strada ANDRÉNYI Károly, nr 2-4, cu un total de 33 de paturi pentru copii și cinci paturi pentru părinte/tutore legal.

Activitate medicală

Secția Clinică Pediatrie I oferă servicii medicale pentru diagnostic și tratament, în regim de spitalizare continuă sau în cabinetul de specialitate din Ambulatoriul SCJU Arad, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între o săptămână și trei ani:

  • investigații clinice;
  • analize medicale;
  • investigații radiologice și imagistice;
  • consulturi interdisciplinare;
  • tratamente complexe.

Echipa medicală a Secției Clinice Pediatrie I

Servicii efectuate la cererea pacientului în cabinetul medical din Ambulatoriul SCJU Arad

  • Consultație de specialitate
    20 de lei

Sunați la (004) 0257 220 000 - int. 237 - Camera de gardă

registratură interior 233

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Accesibilitate