În ultimele luni, în saloanele secției s-au desfășurat lucrări de reparații generale și de refacere a rețelelor de electricitate și de gaze medicale, în vederea creșterii siguranței pacienților și a personalului medical. Valoarea totală a investiției se ridică la 428.000 de lei, din care 216.000 de lei au costat consolele de gaze medicale, care au fost primite, cu titlu de donație, de la S.C. Holcim (România) S.A.

”Am reușit să finalizăm lucrările de reabilitare a Secției Clinice Anestezie și Terapie Intensivă I, care au presupus inclusiv refacerea rețelelor de distribuție de gaze medicale și electricitate, cu montarea de detectoare de oxigen și sisteme de alarmare în caz de incendiu, deosebit de importante pentru desfășurarea activității medicale în condiții de maximă siguranță. Mulțumesc societății S.C. Holcim (România) S.A., pentru sprijinul acordat, constând în 14 console pentru gaze medicale, în valoare de 216.000 de lei, care asigură necesarul pentru 20 de paturi de terapie intensivă.  De asemenea, mulțumesc societăților cu care colaborăm, pe partea de reparații curente, fluide medicale, respectiv de instalații electrice, care ne-au asigurat, cu titlu de donație, proiectele necesare în vederea realizării instalațiilor din cadrul secției. Mulțumesc întregii echipe a Secției Clinice ATI I care a depus eforturi susținute pentru ca în cel mai scurt timp, de la finalizarea lucrărilor, să se poată relua activitatea medicală. În paralel cu aceste lucrări, săptămâna aceasta s-a finalizat izolația la acoperișul clădirii centrale a spitalului, se lucrează la acoperișul Secției Clinice Neonatologie, iar în scurt timp se va reloca Secția Clinică Psihiatrie în clădirea din strada Ștefan Cicio Pop, pe perioada lucrărilor la clădirea din strada Octavian Goga.”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, dr. Geanina Potolia, a precizat:

”Mă bucur că Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are astăzi o secție modernă, dotată și reabilitată corespunzător standardelor în vigoare. Este vorba despre cea mai mare secție de terapie intensivă din județ, aici fiind îngrijiți pacienții aflați în stare critică dar și pacienții care au nevoie de terapie post-operatoriu. Colegii mei vor fi prezenți zilele următoare la spital, în vederea acordării avizului epidemiologic pentru reintroducerea Secției Clinice Anestezie și Terapie Intensivă I în circuitul medical.”

Investiția a presupus: montarea a 14 console de gaze medicale care deservesc 20 de paturi de terapie intensivă, refacerea rețelelor de alimentare cu gaze medicinale respectiv de energie electrică, cu circuite separate pentru fiecare consolă, instalare senzori de monitorizare a oxigenului, sisteme de alarmă în caz de incendiu, înlocuire corpuri de iluminat. Au avut loc lucrări de reparații și zugrăvire, s-au înlocuit caloriferele din saloane și s-a montat linoleum medical antibacterian. De asemenea, pentru două saloane a fost necesară înlocuirea ușilor din tâmplărie PVC, cu unele mai mari, deoarece ușile existente nu permiteau accesul cu targa.

”Am inaugurat astăzi, după trei luni de șantier, cea mai mare secție de Terapie Intensivă din județ! Una modernizată și adusă la nivelul anului 2022 și ca aparatură medicală și ca aspect și funcționalitate. Avem 20 de paturi pe acest tronson, toate la standard occidental, cu post de observație pentru asistente și aparatură pentru salvat vieți, la fiecare pat! Sper ca vineri, cel târziu sâmbătă, după ultima igienizare și dezinfecție, să redeschidem secția!Consiliul Județean Arad a alocat, anul acesta, peste 12 milioane de lei Spitalului Județean. Finanțăm investiții care schimbă aspectul spitalului și cresc siguranța pacientului. Mulțumesc societății civile și firmelor care au venit alături de noi și au înțeles că împreună suntem mai eficienți. Sprijinirea spitalului nu este o chestiune de orgoliu sau o competiție între agenții economici și noi, ci un gest normal al tuturor celor care doresc să participe în proiectele mari ale Aradului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I are un total de 27 de paturi fiind cea mai mare secție de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Aici sunt îngrijiți pacienții aflați în stare critică, precum și pacienții care necesită supraveghere și tratament în urma unor intervenții chirurgicale.