Profilul secției Clinice Hematologie este medicină de specialitate adulți cu profil de investigații și tratament pentru bolile hematologice, atât în forma de internare continuă, cât și spitalizări de zi.

În cadrul secției se asigură investigarea complexă a afecțiunilor hematologice – atât oncologice cât și non oncologice (leucemii, limfoame, mielom multiplu, hemofilie, alte tulburări de coagulare, anemii, etc.), precum și tratamentul acestor afecțiuni pentru pacienții din întreg județul, fiind singura secție cu acest profil din județul Arad.

Pe secție se derulează și tratamentul pacienților cuprinși în programele de sănătate naționale – PNS 3 – tratamentul pacienților cu afecțiuni oncologice și respectiv PNS 6.1 – Hemofilie și talasemie

Începând cu data de 20 martie 2006,  secția funcționează în clădirea „H” din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, având în componență 13 saloane pentru spitalizarea continuă – 11 cu două paturi și două cu câte patru paturi. Saloanele sunt prevăzute cu grup sanitar propriu, chiuvetă și duș.

Pentru spitalizarea de zi sunt prevăzute 5 paturi în cele două saloane pentru spitalizarea de zi, cu un grup sanitar.

La demisolul clădirii este situat centrul de recreere pentru bolnavi și sala de mese.