❗Operațiile de cataractă, cu folosirea lentilelor standard, sunt gratuite, pentru persoanele asigurate, medicii oftalmologi din cadrul Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, efectuând săptămânal, în jur de 20 de operații pentru pacienții diagnosticați cu această afecțiune oftalmologică.

❗Acest tip de intervenție se efectuează prin contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad, atât prin internări continue cât și regim de spitalizare de zi.

❗Compartimentul Oftalmologie a fost dotat, în ultimii ani, cu aparatură performantă necesară operațiilor de cataractă dar și pentru alte investigații și intervenții în cazul patologiei oculare.

❗ Ce trebuie să știe pacientul?

  • Pacientul trebuie să se prezinte la medicul oftalmolog cu o trimitere de la medicul de familie.
  • În cadrul consultului de specialitate pacientului i se efectuează o keratometrie și o biometrie, în urma căreia i se măsoară valoarea dioptrică a cristalinului artificial.
  • Mai apoi se face o solicitare către Casa de Asigurări de Sănătate pentru lentila intraoculară artificială. Dacă pacientul dorește lentila standard, atunci aceasta este decontată integral de Casa de Asigurări de Sănătate.
  • După primirea lentilei pacientul este programat pentru intervenție, acesta putând opta pentru internarea în spital sau pentru efectuarea intervenției în regim de spitalizare de zi.