În contextul numărului mare de pacienți diagnosticați cu diabet, care se prezintă zilnic la consultații de specialitate în cele două cabinete de Diabet și Boli de Nutriție, funcționale în cadrul ambulatoriului, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis să înființeze încă un cabinet destinat consulturilor pentru pacienții cu această afecțiune.

            „Din această lună, cel de-al treilea Cabinet de Diabet și Boli de Nutriție este funcțional, cu program normal și în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad. Am luat această decizie deoarece, la nivelul județului sunt înregistrați peste 30.000 de cetățeni diagnosticați cu diabet, iar marea majoritate a acestora necesită periodic consultații în cabinetele de specialitate din ambulatoriul spitalului. În jur de 90 de pacienți se prezintă zilnic la medicii diabetologi din ambulatoriu.” a explicat ec. Florina Ionescu, managerul SCJU Arad.

Consultațiile din cadrul Cabinetelor de Diabet și Boli de Nutriție, situate la etajul I al clădirii centrale a SCJU Arad includ: consultații ale pacienților programați respectiv consultații de telemedicină. Programul de consultații este de luni până vineri, între orele 08.00-15.00 după cum urmează: 09.00-13.30 conform programărilor efectuate de către pacienți la Biroul de Programări, telefonic sau electronic (pe site-ul spitalului) iar între orele 08.00-09.00 respectiv 13.30-15.00 medicii de serviciu în cabinete efectuează consultațiile de telemedicină pentru solicitările de continuare a tratamentelor specifice – urmare a convorbirilor telefonice și a comunicărilor prin intermediul on-line.

În cadrul Secției Diabet și Boli de Nutriție respectiv în cele trei cabinete din ambulatoriu își desfășoară activitatea șase medici diabetologi: dr. Etelka Koos – medic șef, dr. Romulus Andreica, dr. Daniel Hanc, dr. Narcisa Mihăilescu, dr. Iris Olariu și dr. Monica Potra.

Programările pentru consultații în ambulatoriu se pot efectua de luni până vineri între orele 07.00-18.00 la numerele de telefon: 0357 407 200 sau 0733 441 686, on-line pe site-ul spitalului – www.scjarad.ro sau direct la Biroul de Programări situat la intrarea în Ambulatoriul SCJU Arad din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4.