Ginecologia și Obstetrica

Ginecologia este ramura medicinei care se ocupă cu fiziologia și tratarea afecțiunilor sistemului genital feminin, în vreme ce obstetrica – strâns legată de ginecologie – este specialitatea medicală ce se ocupă cu fiziologia și patologia sarcinii și a nașterii, respectiv de tratamentul femeii și al pruncului în perioada pre-natală, natală și post-natală.

Pe de o parte, pacientele găsesc la noi o echipă de medici obstetricieni, bine pregătiți în a efectua un număr foarte mare de proceduri asociate cu sarcina, cum ar fi operația cezariană, chiuretajul, serclajul cervical, nașterea naturală și multe altele.

Deoarece în timpul unei sarcini pot apărea numeroase complicații cum ar fi sarcina extrauterină, suferința fetală, preeclampsia și multe alte patologii asociate sarcinii, medicii obstetricieni sunt instruiți cu privire la toate aceste complicații, având capacitatea de a rezolva în siguranță actul nașterii atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Pe de altă parte, medicii noștri abordează cu profesionalism și patologia ginecologică. Aceștia sunt specializați pe îngrijirea sistemului reproducător feminin, începând cu momentul primului ciclu menstrual și ajungând până la momentul instalării menopauzei.

Orice afecțiune care afectează sistemul reproducător, cum ar fi cele legate de vagin, cervix, uter, ovare sau trompe uterine, toate pot fi diagnosticate și tratate de echipa noastră de medici ginecologi. Mai mult decât atât, acești specialiști se ocupă și cu realizarea testelor și screening-urilor periodice cum ar fi testarea Babeș-Papanicolau și examinările pelviene.

Alte sfaturi și îndrumări

  • Igiena mâinilor

    Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

  • Un stil de viață sănătos

    O sănătate bună nu este ceva ce putem cumpăra. Cu toate acestea, poate fi un cont de economii extrem de valoros.