Compartimentul Neurologie și Psihiatrie Infantilă (NPI)

funcționează în județul Arad din anul 1984, inițial cu statut de secție a Policlinicii Speciale, din strada Paris, sub coordonarea dr. Stela BĂLTOIU. La acea vreme, secția era alcătuită din două cabinete medicale, cinci saloane, o sală de mese, cabinet de registratură și cabinet psihologic.

Din anul 1990 Secția Neurologie și Psihiatrie Infantilă devine structură a Spitalului Județean Arad și este relocată pe strada Oituz, nr. 131 într-un spațiu modern, mai mare și dotat cu aparatură de specialitate.

12 ani mai târziu, în 2002, secția este relocată, la sediul central al spitalului – unde funcționează și astăzi, devenind compartiment în cadrul Secției Pediatrie II, cu un număr de 12 paturi.

Din anul 1998 și până în 2008 secția a fost coordonată de către dr. Mihaela CORCIU, iar în 2008 funcția este preluată de dr. Mihaela BRAN (până în anul 2019).

În prezent, Compartimentul NPI funcționează în subordinea Secției Clinice Pediatrie II și  este coordonat de dr. Diana TRIFA, medic primar psihiatrie pediatrică.

Compartimentul asigură servicii medicale pentru două specialități – neurologie și psihiatrie pediatrică – cu un total de 12 paturi.

Servicii medicale

Echipa medicală asigură asistență medicală spitalicească în ariile neurologie pediatrică și psihiatrie pediatrică pentru pacienți cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, în scop diagnostic, urmat de tratament, recuperare și orientare, în cazul unor afecțiuni precum:

 • Retard în dezvoltarea achizițiilor psihomotorii – evaluare, tratament de recuperare neuromotorie;
 • Retard psihic și de limbaj – evaluare, intervenție psihologică și logopedică;
 • Epilepsii – diagnostic în vederea stabilirii conduitei terapeutice, evaluare de etapă a tratamentului cronic cu antiepileptice;
 • Paralizii cerebrale – evaluare și tratament de recuperare;
 • Tulburări psihice – diagnostic, tratament și evaluare de etapă.

Asistența medicală în cabinetul de specialitate (nr. 15) din Ambulatoriul SCJU Arad, constă în consulturi de neurologie respectiv psihiatrie infantilă pentru: diagnostic, prescripții medicale, dispensarizarea pacienților cronici cu fișe de evidență.

 • Când este necesar să te prezinți la un consult cardiologic? Depistarea precoce a factorilor care ar putea duce la boala cardiovasculară.

 • Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

 • Sfaturi pentru sezonul rece, ambientul propice pentru apariția unor boli intercurente.

Echipa medicală a Compartimentului Neurologie și Psihiatrie Infantilă

Servicii efectuate la cererea pacientului

 • Consultație psihiatrie pediatrică
  40 de lei
 • Consultație neurologie pediatrică
  40 de lei

Sunați la (004) 0357 407 200 - int. 214

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Sari la conținut