Compartimentul Reumatologie

are o adresabilitate ridicată,  la nivelul populației județului Arad, aici fiind diagnosticați, tratați și recuperați pacienți cu afecțiuni ale aparatului locomotor.

Compartimentul Reumatologie, coordonat de dr. Maria Cristina VAIDA VOEVOD, funcționează cu un număr de 20 de paturi și este situat în pavilionul secțiilor medicale din Piața Mihai Viteazul nr 7-8, la etajul I.

Activitatea medicală

La nivelul compartimentului se efectuează manopere intra-articulare, infiltrații ale țesuturilor moi și capilaroscopie – utilă în diagnosticul precoce al patologiei micro-vasculare din colagenoze.  Echipa medicală asigură – în regim de urgență, de spitalizare de zi sau continuă – diagnosticul și tratamentul în cazul următoarelor afecțiuni:

  • reumatism inflamator;
  • boli colagen –vasculare;
  • artropatii de microcristal și infecțioase;
  • tulburări ale metabolismului osos;
  • reumatism abarticular și degenerativ complicat;
  • manifestări reumatice din cursul altor boli.

Avem experiența - și chiar - a devenit o rutină, manipularea tratamentului imunomodulator cu citostatice și terapii biologice atât de utile în stabilizarea bolilor autoimune. Colaborăm amiabil și eficient cu toate serviciile spitalicești ale județului precum și cu specialități similare din țară. Activitatea științifică a compartimentului este reprezentată de participările la conferințe, congrese, cursuri de perfecționare. Suntem implicați în activitatea de instruire a medicilor rezidenți în domeniul reumatologiei, prin stagii de specialitate și a elevilor Liceului Sanitar privind îngrijirea specifică a pacienților cu boli reumatologice.

dr. Maria Vaida Voevod, medic primar reumatologie, coordonator Compartiment Reumatologie.
  • Când este necesar să te prezinți la un consult cardiologic? Depistarea precoce a factorilor care ar putea duce la boala cardiovasculară.

  • Viața ta este în mâinile tale, spală-le corect. Nu cheltuiți pentru boli, investiți în igiena dvs. Spune adio germenilor.

  • Sfaturi pentru sezonul rece, ambientul propice pentru apariția unor boli intercurente.

Sunați la (004) 0257 220 000 - int. 1131

Sau contactați-ne prin formularul de mai jos

Vă vom contacta în decurs de o zi.

Accesibilitate